home

EPDM-rubberwerken
Omdat ze perfect beantwoorden aan de strenge criteria die moderne bouwnormen opleggen, neemt het gebruik van de EPDM-membranen op platte daken dagelijks toe. EPDM-membranen van Firestone RubberGard® bieden een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen, en hebben hun prestaties wereldwijd en op grote schaal bewezen.

Snelle en eenvoudige plaatsing
EPDM van Firestone RubberGard® is verkrijgbaar in folies tot 15 m breed en tot 61 m lang. Resultaat: minder naden en kortere plaatsingstijden.

Uitgesproken weersbestendig en duurzaam
Dankzij zijn samenstelling van in hoofdzaak EPDM en roet, garandeert EPDM van Firestone RubberGard® een onovertroffen weerstand tegen ozon, UV-stralen en veroudering.

Grote flexibiliteit en rekbaarheid
EPDM van Firestone RubberGard® blijft soepel, zelfs bij temperaturen tot -45°C en kan tot 300% rekken om het eventueel uitzetten van de draagstructuur en grote temperatuursverschillen probleemloos op te vangen.

Lage kost van levenscyclus
EPDM van Firestone RubberGard® vergt weinig of geen onderhoud. Deze eigenschap, gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en vergelijkbare plaatsingskosten van EPDM-daksystemen zorgt voor zeer lage kosten van de levenscyclus.

Milieuvriendelijk
EPDM van Firestone RubberGard® is een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij het gebruik.

Waterdichte systemen aangepast aan elk plat dak
EPDM-daksystemen van Firestone RubberGard® bieden een brede waaier aan bevestigingsmogelijkheden, zoals losse plaatsing van de EPDM-folie geballast met kiezel of tegels, een volledige verkleving van de EPDM-folie op de onderlaag, en tenslotte de mechanische bevestiging van de EPDM-folie met diverse bevestigingssystemen.
Kortom: u kiest zelf het systeem dat het best past bij de aard van het dakproject.

Geballast Firestone-systeem
Bij het geballaste Firestone-systeem, wordt de EPDM-folie los op de geschikte ondergrond gelegd. Naast elkaar liggende folies moeten elkaar minstens 100 mm overlappen en worden gedicht met Firestone QuickSeam® Splice-tape. Dakranden en -doorvoeren worden gedicht volgens de Firestone-voorschriften. Zodra deze afgewerkt zijn, wordt de EPDM-folie geballast met kiezel of tegels, met een minimum gewicht van 50 kg/m2.

Het Firestone-omgekeerde daksysteem is een variant op het klassieke geballaste systeem en is ideaal voor daken waarop men regelmatig loopt en/of in extreme klimaatsomstandigheden. De brede EPDM-folies worden van het ballast gescheiden door een laag vochtbestendige isolatiepanelen en een polyestervlies, die los bovenop de folie worden gelegd.
Het geballaste en omgekeerde daksysteem van Firestone kan men toepassen op daken, die deze extra ballast kunnen dragen en met een dakhelling kleiner dan 15%.

Systeemeigenschappen:
- Lage verwerkingskosten;
- Gebruik van grote EPDM-folies;
- Minder naadverbindingen;
- Snellere plaatsing.

Firestone-volledig verkleefd systeem
Bij het volledig verkleefde systeem van Firestone, wordt de EPDM-folie rechtstreeks gekleefd op de geschikte ondergrond met Firestone Bonding Adhesive. Naast elkaar liggende membranen moeten elkaar minstens 100 mm overlappen en nadien worden gedicht met Firestone-QuickSeam® Splice Tape om een ononderbroken dakfolie te bekomen. Alle aansluitingen aan dakranden en -doorvoeren worden uitgevoerd volgens de Firestone-voorschriften.
Het volledig verkleefde systeem van Firestone kan men toepassen op elk gebouw waar de ondergrond geschikt is voor bevestigingssystemen en dat voldoende uittrekweerstand biedt. De gebruikte isolatie moet geschikt zijn voor verlijming met Firestone Bonding Adhesive.

Systeemeigenschappen:
- Geschikt voor elke dakhelling;
- Geschikt bij onregelmatige dakvormen;
- Lichtgewicht;
- Hoge weerstand tegen windzuiging.

Firestone-mechanisch bevestigde systemen
Firestone biedt drie opties voor de mechanische bevestiging van EPDM-folies van RubberGard®: het RMA-, het MAS- en het BIS-systeem. Deze bevestigingsmethodes kunnen eveneens in combinatie met elkaar worden gebruikt.

De Firestone-mechanisch bevestigde systemen bieden een prijsgunstige oplossing voor daken met een onderconstructie die voldoende uittrekweerstand biedt voor mechanische bevestiging, en met een dakhelling die kleiner is dan 30%.